zondag 28 februari 2010

Heette dat Dolly cursus mam?

Mijn moeder vertelde dat ze als kind, in de vakantie, op naailes ging om poppenkleertjes te leren maken. Ik dacht dat dat de Dolly cursus heette. Nu moesten ze eerst een patroon stikken, zonder draad, op papier. Ik heb dat de meiden ook laten doen, dikke pret!

Steeds ingewikkelder patronen. Zo kregen ze een beetje grip op mijn oude Singer.

Die lieve kleinste zus deed ook goed haar best. Ze was alleen een beetje te kort om bij de pedaal te kunnen..............

En het eindresultaat............ ik heb patroontjes uitgeprint van A PRINT A DAY, echt een aanrader, en gestreken op ongebleekt katoen. Helaas was mijn transferpapier erg oud en daardoor niet zo mooi. Daarna hebben ze er poppen van gemaakt, grote zus helemaal zelf, kleine zus..........bijna helemaal zelf.


Mooi he!!! Ik ben trots.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

He Heidi,

Wauw!
Wat worden de meiden toch groot!
Leuk hoor dat ze het al aardig zelf kunnen.... kunnen ze jou straks helpen in plaats van andersom.... al zal dat nog wel even duren.
Ga zelf nog even bloggen en zal dan eens aan het haken gaan om een nieuw net voor de trampo te maken...
Tot gauw!

veerle zei

Leuk resultaat!
Met die eerste oefeningetjes kan je nog kaartjes e.d. maken.

Anoniem zei

Hm, belachelijk dat mijn nichtjes bijna nog beter naaien dan ik.. Misschien moet ik ook eens Dolly cursus oefeningen gaan doen.. ;)

His zei

Hoi Heidi, Ik heb even voor je gezocht op het taartenforum (daar heb ik het idee voor de balletjes vandaan) en hier http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=17249 kun je lezen hoe je ze moet maken :)
Ik heb zelf jam gebruikt om ze te laten plakken, dat vinden ze hier het lekkerste en dat is wel makkelijk, maar het kan natuurlijk met van alles. Succes als je een poging gaat wagen, en gil maar als je toch nog vragen hebt hoor! Groetjes His

Heidi zei

Hallo Heidi! Wat ben je een liefe moeder om naaien te leren aan je dochters. Ik vind het helemaal te gek want dat hoor je niet vak in nederland. Het is niet in dus handwerk valt dan weg. En wat een leuk idee om eerst op papier te doen. Maar dan als resultaat die liefe poppen die ze hebben gemaakt! Prachtig.

Hugs en groetjes ~
Heidi