zondag 21 maart 2010

Paaskaarsjes tutorial

Vandaag hebben we kaarsjes gemaakt om de ontbijttafel op te vrolijken met pasen. Het is heel eenvoudig, maar met een grappig resultaat.
Als eerste neem je waxinelichtjes. En je frutselt daar de lontjes uit, compleet met metalen onderkantje.


Dan heb je eierschalen nodig, die moet je dus bewaren als je binnenkort pannekoeken bakt ofzo. Het mooiste is als ze nog ongeveer de helft van het formaat van het originele ei zijn.

Daar zet je dan de lontjes in.


Ondertussen bak je cakejes. (Tja we moesten eierschalen hebben he!)Dan smelt je kaarsvet in een glazen potje in de magnetron. Je kan het restant van de waxinelichtjes gebruiken, wij hadden nog een restje van een vanillegeurkaars. Pas op, het glas wordt erg heet.
Dan schep je voorzichtig het kaarsvet in de eierschalen. Ik heb met een pincet het lontje omhoog en op z'n plaats gehouden.


Tip: leg onder je werkgebied even een oude krant ofzo, ik heb dat dus niet gedaan en moest dus flink schrobben. (Tenzij dat je heel schoon kunt werken natuurlijk)


En het resultaat!

6 opmerkingen:

Kimminita zei

Wat een geweldig leuk en origineel idee!

margarita ♥ Stipje ♥ zei

aaaaaaaa wat enig zeg.
zo vreselijk leuk en wat toevallig zeg.
wat een heerlijk plaatje zo met de kids er is toch niets mooier als zo heerlijk met de kindjes aan de gang te zijn.
ik wens je een heerlijke week meis.
lieve groetjes mar

margarita ♥ Stipje ♥ zei

ik heb een link bij mij berichtje gezet van je blog.
groetjes stip

MijMij zei

Wat een leuk idee! Dat gaan we dit weekend ook doen.
Goede tip om het kaarsvet in de magnetron te smelten. Ik had al eens kaarsjes gemaakt van uitgeholde citroenen, maar toen op het fornuis gesmolten. De spetters kaarsvet hebben er nog lang gezeten...:(

veerle zei

Mooi! Zulke ongebruikte lontjes kan je ook in de knutselwinkel kopen, hoor. Dan hoef je er geen waxinelichtjes aan te verspillen.

Tricky zei

leuk idee...
en idd, het lont kan je evt ook in een knutselwinkel kopen, en dan kan je het vastbinden aan een houten stokje dat je bovenop je kaarsje legt, is ietsje makkelijker dan met een pincet lijkt me?!