vrijdag 31 december 2010

De Heilige Nachten Juli en Juni 2010

In navolging van puur arnika , Martine, Sandra, Mevr.Williams en Annemiek kijk ik de komende twaalf dagen in beeld steeds een maand terug op het afgelopen jaar.


De Heilige Nachten / The twelve days of Christmas.

"De 13 heilige nachten zijn de nachten tussen 24 december en 6 januari, tussen kerstavond en 3 koningen. In deze nachten wordt je leven voor de komende 12 maanden bepaald. Dromen in deze nachten zouden ook echt in vervulling gaan…

Wanneer je verbonden bent met de opgang en ondergang van de zon dan kun je ervaren dat het tijdstip dat de zon opkomt steeds later wordt tot de kortste dag, dan komt er een tijd dat de zon steeds op dezelfde tijd lijkt op te komen en lijkt het of zij blijft stilstaan. Zal de zon weer op gang komen en zorgen dat de dagen lengen? Het is of de aarde zijn adem inhoudt: zal de zon weer gaan ‘draaien’? Dit thema vind je terug in volksgebruiken waar in de kersttijd, tussen Kerstmis en Driekoningen, niets mocht draaien, geen spinnenwiel, geen koffiemolen. Pas op Driekoningen als de zon duidelijk weer vroeger opkomt ging men langs de deuren met een draaiende ster. Dit is ook het einde van de Heilige Nachten; de tijd tussen de jaren was weer voorbij en het gewone leven kwam weer op gang. Deze Heilige Nachten kunnen gebruikt worden om terug te kijken op het jaar, iedere dag een maand, tot je weer bij januari uitkomt."

Juni 2010


Juli 2010


Fijne jaarwisseling allemaal.

2 opmerkingen:

sandra zei

juni; heel erg lief.
juli; heel mooi.
Fijne jaarwisseling!

Annemiek zei

Je juni-foto is ontroerend, je juli-foto is een prachtig plekje!

Een heel fijn 2011 met veel mooie momenten!