zaterdag 14 mei 2011

Zeeuwse Babbelaars

Grote zus houdt erg van bakken en kokkerellen. Laatst heeft ze met vriendinnetjes babbelaars gemaakt. Het is goed te doen voor meiden van 10, maar het is erg heet dus het roeren in de pan heb ik gedaan en het kneden van de stroop hebben we eerst met spatels gedaan en pas later met de handen. Alleen het insmeren van het aanrecht en de handen met boter was al erg leuk! Recept:

Ingredi├źnten:

500 gram suiker

50 gram roomboter

60 ml azijn

20 ml water

Boter, azijn en water in een pan. Boter laten smelten. Dan suiker erbij doen. Goed door blijven roeren en ongeveer een kwartier laten indikken. Ondertussen een stuk aanrecht invetten met boter.

Als een druppel van het mengsel in een glas water direct hard wordt, is het goed.

Giet het mengsel op het ingevette aanrechtblad en laat het uitlopen. Dan met de spatel steeds de buitenste randen naar binnen duwen. Als het voldoende is afgekoeld (maar niet teveel want dan wordt het hard) kan je met de handen rolletjes maken (slierten) met een doorsnede van 1,5 cm. Dan met een schaar de babbelaars knippen in he formaat dat je wenst.

Goed laten afkoelen want anders plakken ze aan elkaar. Eventueel in een kom de babbelaars even schudden dan gaan de scherpe kantjes eraf.

Smakelijk!!

5 opmerkingen:

madebyme zei

Hmmm dat ziet er lekker uit! Dat zijn kokienen volgens mijn vader! haha...

Groetjes Melanie

Anoniem zei

Jammie, wist niet dat het z├│ simpel was om dit zelf te maken! Ga het zeker proberen, heb dit recept bij m'n favorieten gezet!

duendes zei

hello,
your blog is very cute!!!
hugs

Het Wolbeest zei

Wat een leuk idee! Het ziet er mooi uit in die potten met strikjes! Groet, Alexandra.

Alice zei

Klinkt lekker! leuke blog heb je, ga je volgen!