donderdag 25 maart 2010

Speculoos tiramisu volgens Fre


Kijk je hebt zo van die collega's die af en toe eens een heel lekker recept op tafel werpen. En dan heb je weer andere collega's die dan zeggen: ik schrijf het niet op, zet het maar op je blog. (speciaal voor jou he M.!!)
Dus bij deze! Maar het fotootje is dus wel echt niet van mij maar heb ik ergens van het internet gehaald :-)

Je hebt nodig:

*500 gram mascarpone
*80 gram suiker of 100 gram fijne suiker (wat is het verschil Fre???)
*4 eikes
*2 pakjes speculoos (van Lotus, da's dus wel belangrijk!! van die lange pakken volgens Fre)

En dan:
Doe je de suiker en de eierdooiers mengen met een vork of lepel. (dooiers zijn geel, vermelding ook op verzoek ;-))
Dan de mascarpone erbij. Eiwit opkoppen en voorzichtig het eiwit met het andere mengsel doorspatelen.

Op de bodem van je schaal leg je een laagje koekjes. Daar bovenop een laagje mengsel, dan weer koek enz. Eindig met een laagje mengsel.
Dan moet het 4 uur in de frigo.

Als finishing touch kan je het geheel nog versieren met een waasje cacao, chocola of .............gekruimelde speculoosjes!

Lap seg, wat een heerlijk toetje!! (met dank aan mijn Vlaamse collega)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Mmmm klinkt goed, maar eens proberen.

sillie zei

leuke blog en leuke kinder ideetjes met die paaseierkaarsjes :-) kom beslist nog eens bij je gluren hoor :-)

Michaja zei

Dank je voor je lieve berichtje op mijn blog!
En deze speculoos tiramisu ga ik zeker maken!!

Noni zei

Hmm...^-^
Ik ga het zeker uitproberen!

Fré zei

wat geweldig dat ik mijn eigen recept op jouw blog vind!! heb alles al overhoop gehaald, geen recept te vinden, m'n schoonmoeder opgebeld, maar die was het ook al kwijt. dan maar internet!! en wat zie ik als 2e resultaat bij google search! "speculoostiramisu volgens Fré" was natuurlijk al vergeten dat jij hem op je blog had gezet!! Geweldig toch! hhaaha

Anna zei

Deze maak ik al jaren zelf. Het recept heb ik van een vriendin gekregen. Ik scoor er elke keer opnieuw mee!

Fré zei

Alweer, na een paar jaar komt ie van pas!!